Din fiskbutik i hjärtat av Smögen

Din fiskbutik i hjärtat av Smögen

Din fiskbutik i hjärtat av Smögen

Din fiskbutik i hjärtat av Smögen

Din fiskbutik i hjärtat av Smögen

Din fiskbutik i hjärtat av Smögen

Vi kan fisk och skaldjur!

Historien om Göstas som vi känner det i dag började med starten av Rudolf Karlsson Fiskexport AB på Kleven för nästan 100 år sedan. Företaget var beläget på ”holmen”, det vi idag kallar Kleven, och bedrev partihandel med fisk och tillverkade fiskkonserver. Där arbetade Göstas pappa, Eskil, för sin farbror Rudolf. När det blev dags för generationsskifte tog kusinerna Eskil, Bertil och Leif över verksamheten.

När Fiskauktion år 1961 flyttade från Kleven till nuvarande placering vid Ringareskärstorget, flyttade Rudolf Karlsson Fiskexport så småningom över till lokaler i fiskhallen på den andra sidan av hamnen i Smögen.

Gösta är tredje generationen fiskhandlare och har alltid haft ett kvalitetstänk som än i dag genomsyrar hela verksamheten. Gösta har själv varit fiskare i sin ungdom och har djup och bred erfarenhet av fisk och skaldjurshantering från grunden.

2002 uppfördes helt nya lokaler strax bredvid fiskhallen och i samband med detta startades även en fiskbutik som säljer färsk fisk och skaldjur och är öppen året om. Vägg i vägg med butiken finner ni Göstas Fiskekrog som slog upp sina portar 2010. Mer information om dessa verksamheter hittar ni på gostasfiskekrog.se och smogenrak.se.

2006 köpte Göstas son Patrik in sig i verksamheten och 2019 var det dax för ett generationsskifte där Gösta lämnade över rodret till sonen Patrik Jansson och hans fru Sofia, som tillsammans med sina anställda i dag driver verksamheten som omfattar både fiskgrossist, fiskbutik och fiskekrog – alla belägna i hjärtat av Smögen.

I oktober 2022 bytte vi logga och tilltalsnamn på vår grossist till Göstas Fiskgrossist, men valde att behålla bolagsnamnet Smögens Räk o Fiskgrossist AB.

Kontakt: patrik@gostasfisk.se